مرکز تولید سود پرک عمده

سود پرک عمده، یکی از مواد پایه و اصلی صنعت سلولزی و شیمیایی کشور می باشد که چرخه صنعت و تولید، بر پایه آن، می چرخد. برای خرید عمده سود پرک، به مرکز تولید سود پرک عمده، مراحعه می کنند تا علاوه بر کیفیت بالا، با قیمت بسیار مناسب تری، از آن بهره بگیرند. سود پرک 98 درصد، کاربرد متنوعی دارد که در ذیل به آن اشاره خواهیم کرد.

مرکز تولید سود پرک عمده

مشخصات کامل سود پرک مرغوب

مشخصات کامل سود پرک مرغوب سود پرک در صنعت با نام‌های مختلفی مانند سود سوزآور، کاستیک سودا و سدیم هیدروکسید، نیز، شناخته شده است. این ماده با فرمول NaOH، کاربرد وسیعی در صنعت دارد و به عبارتی، یک ماده خام اولیه برای تولید مواد شیمیایی بسیاری از کارخانه های تولیدی، می باشد. بیشترین مصرف آن نیز در صنایع سلولزی و تولید کاغذ است.

این ماده با سرعتی بالا، دی‌اکسیدکربن و رطوبت هوا را جذب خود می کند و با همان سرعت بالا نیز در گلیسیرین، آب و الکل، به خوبی حل می‌شود. یکی از کاربرد های این سود، فرآیند تولید صابون می باشد، که بسیار کاربردی و قابل استفاده است. در حال حاضر سود پرک به دو صورت های مایع و جامد تولید می‌شود. سود سوزآور جامد، ماده‌ای بلورین، شفاف، سفید، بدون بو و دارای خاصیت خورندگی بالا است.

سود پرک به سرعت در آب حل می شود و رطوبت هوا را نیز جذب خود می‌کند. سود پرک جامد در اشکال مختلفی چون پودر، گرانول و پرک تولید می‌شود که گرانول آن معمولاً خلوص بالاتری داشته و به همین دلیل نیز در صنایع حساس‌تری مانند داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سود پرک به صورت محلول در: آب، گلیسیرین، الکل و متینول، وجود دارد. سود پرک در واکنش با برخی فلزات مانند آلومینیوم، گاز هیدروژن تولید می‌کند.همچنین سود پرک در واکنش با دی‌اکسید گوگرد باعث از بین رفتن اثر تولید گازهایی سمی و اسیدی مضری مانند HS2 و SO2 می‌شود که معمولاً از سوختن زغال سنگ حاصل می‌شوند. در نتیجه سود پرک می‌تواند از انتشار این گازهای سمی در اتمسفر جلوگیری کند.

یکی دیگر از کاربرد سود پرک، به عنوان چربی‌زدای بسیار قوی یا به عبارتی حلال چربی برای صنایع شوینده، مانند مایع های دستشویی، مایع ظرفشویی، جرم گیرها، و کلا مواد شستشو بهداشتی، می باشد. شکل ظاهری سود پرک به شکل دانه‌های ریز است و وضعیت ظاهری سود پرک به صورت پودر است، اما حاوی نمک نیز می‌باشد. رنگ سود پرک رنگ دانه‌ها سفید، بلوری و در برخی موارد شیری رنگ است رنگ دانه‌ها تقریباً کدر مایل به طوسی است و گاهی رگه‌هایی از رنگ‌های آبی، سیاه و زرد نیز دارد

میزان رطوبت سود پرک زیاد نیست و نیمه خشک می باشد اما اندکی رطوبت دارد. این پودر کاربردی، خیلی سریع با آب واکنش می دهد، به همین دلیل در صنایع شیمیایی، آب به عنوان بهترین حلال آن، شناخته شده است. هیدروکسید سدیم به اشکال مختلفی چون پرک، ، پودر و مایع تولید شده و در نتیجه می‌تواند در صنایع مختلفی بکار رود.

نقطه جوش سود کاستیک مایع حدود 145 درجه سانتی‌گراد است، که کاربرد های مختلفی در صابون و شوینده، در صنایع کاغذ و خمیر کاغذ، در رنگرزی صنعت نساجی، در صنعت پتروشیمی و حفاری چاه های نفت و گاز، دارد. سود پرک (سود سوزآور یا کاستیک سودا)، با توجه به شکل ظاهری و خلوص، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده قلیایی حتی در داروسازی و صنایع غذایی نیز کاربرد دارد. هدف اصلی تولید و استفاده از این ماده در وهله اول بهره‌مندی از خاصیت چربی‌زدایی و رطوبت‌گیری آن است. از دیگر کاربردهای سود پرک عمده در صنایع غذایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

صنعت شیر

تولید شکلات

تولید بستی

تولید نودل

تولید نوشابه

تولید قند و شکر

تولید کارامل

شستشوی میوه‌ها و سبزیجات

صنعت کنسرو سازی

تصفیه روغن

داروسازی و پزشکی

جالب است بدانید که از سود پرک برای تولید بسیاری از دارو‌ها مانند انواع آسپرین، مسکن، داروهای ضدانعقاد خون، داروهای ضد انسداد شریان‌ها و … استفاده می‌شود. سود پرک به عنوان یک ترکیب قلیایی برای آبکاری قطعات آلومینیومی و همچنین به منظور حل کردن سنگ معدن بوگسیت و در نتیجه رسوب دادن اکسید آلومینیوم یا آلومینا استفاده می‌شود.

بیشترین مصرف و کاربرد سود پرک در صنایع سلولزی یا کاغذسازی است. از این ماده در فرآیندهایی چون خمیرسازی، سفید کردن خمیر کاغذ، تصفیه آب مصرفی و از بین بردن جوهر از روی کاغذهای بازیافتی استفاده می‌شود.

برای افزایش براقیت، درخشانی و استحکام سلولز از سود سوزآور مایع استفاده می‌شود. از این سلولز فرآوری شده به منظور تولید ماده ویسکوزی استفاده می‌شود که در تولید سلفون و الیاف مصنوعی ابریشمی کاربرد دارد. تولید این الیاف در دو مرحله فرآیند ویسکوز، نیازمند استفاده از سود پرک است.

7.مواد شوینده و ضد عفونی کننده

از دیگر صنایعی که سود پرک در آن اهمیت بالایی دارد، تولید مواد شوینده‌ است. در این صنعت از هیدروکسید سدیم در فرآیندی استفاده می‌شود که طی آن چربی، روغن‌های گیاهی و پی به صابون تبدیل می‌شود. از طرفی سود پرک ترکیبی بسیار مهم برای تولید ماده‌ای ضروری به نام سورفکتانت‌های آنیونی در تهیه مواد شوینده است.

سود پرک به عنوان یک ماده خام اولیه در تولید بسیاری از محصولات شیمیایی بکار می‌رود که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تولید مواد پلاستیکی

تولید چسب

تولید حلال

تولید مواد علف‌کش

تولید رنگ و جوهر

تولید مواد پوششی

در کارخانه‌های چرم سازی و به منظور موزدایی پوست گوسفند و بره، در سطح داخلی پوست از هیدروکسید سدیم و سدیم سولفید استفاده می‌شود. این ترکیب به پوست نفوذ کرده و به ریشه یا فولیکول مو حمله می‌کند. به این ترتیب پشم و مو به راحتی از روی پوست جدا می‌شوند.

همانطور که می‌دانید آب ژاول یا هیپوکلرید سدیم نوعی ماده ضدعفونی‌کننده است و از سود پرک در تولید آن استفاده می‌شود. از طرفی سود پرک برای کمک به حذف فلزات سنگین و کنترل اسیدیته آب در تصفیه‌خانه و سیستم آب و فاضلاب نیز کاربرد دارد

از جمله صنایع دیگری که در آن‌ها از سود پرک استفاده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

صنعت تولید الکل

صنعت خودرو سازی

خنثی کردن اسید صنعت باطری سازی

شستشوی تانکرهای حمل مواد سوختی و نفتی

صنعت بازیافت لاستیک

آبکاری فلزات

شستشوی مخازن و لوله‌ها

صنعت حفاری

تولید نشاسته

صنعت کارتن‌سازی

صنعت تولید جرم‌گیر و چربی‌زدا

در آزمایشگاه و به منظور تعیین غلظت انواع اسیدها

صنایع آرایشی و بهداشتی

انبارداری سود پرک: سود پرک را در بسته‌بندی‌های کوچک و در محیطی خنک، خشک، دارای تهویه اصولی و به دور از مواد غیرآلی و آلی خصوصاً انواع اسیدها نگهداری کنید.

کار با سود پرک: در حین کار با سود پرک از دستکش ایمنی، کفش مقاوم، ماسک مخصوص کار با مواد شیمیایی و لباس ایمنی استفاده کنید. به منظور تجهیز محیط کار و ارائه کمک‌های اولیه در سریع‌ترین زمان ممکن، محلول شستشوی چشم، دوش و برخی دیگر از تجهیزات را در کارگاه داشته باشید. سود پرک خوزستان، کمک بزرگی به صنعت تولیدی و مصرفی کشور کرده است و مقدار زیادی از فرآورده های تولیدی، مدیون این کارخانه، می باشد.

آشنایی با نحوه تولید سود پرک

آشنایی با نحوه تولید سود پرک امروزه به طور کلی سه روش مرسوم جهت تولید سود سوز آور وجود دارد: • روش ممبران (غشایی) • روش دیافراگم • روش مرکوری (جیوه ای) با استفاده از روش مرکوری سود مایع عاری از کلر تولید می شود، اما استفاده از چندین تن جیوه در این فرایند منجر به بروز مشکلات زیست‌محیطی جدی می‌شود. در هر سال در یک چرخه تولید معمولی صدها کیلوگرم، جیوه از فرایند خارج شده و در محیط انباشته می‌شود.

به‌علاوه گاز کلر و سود مایعی که از روش مرکوری تولید می‌شوند هم حاوی مقدار ناچیزی جیوه هستند و ممکن است موجب بروز مسمومیت های زیست محیطی گردند. در روش‌های ممبران و دیافراگم از جیوه استفاده نمی‌شود، اما سود سوزآور تولید حاوی مقداری کلر است که باید از آن حذف گردد.. تولید سود مایع به روش دیافراگم با استفاده از روش سلول دیافراگمی، کلر، سود کاستیک و هیدروژن به صورت هم‌زمان تولید می‌شوند. آب نمک اشباع به بخش آند سلول جایی که گاز کلر آزاد می‌شود، وارد می‌گردد. نقش دیافراگم در این تکنولوژی جدا ساختن محلول آب نمک از سود مایع در قسمت کاتد که گاز هیدروژن در این قسمت آزاد می‌شود، می‌باشد.

تولید سود مایع به روش ممبران تکنولوژی ممبران (غشایی) یک تکنولوژی جدید است. این روش از آن جهت با روش دیافراگم تفاوت دارد که اطراف هر یک از الکترودهای قرار گرفته در محلول، به جای دیافراگم توسط غشا احاطه شده است. غشا به طور دقیقی به صورت انتخابی عمل می‌کند و به یون‌های سدیم اجازه می‌دهد از بخش آند به سمت کاتد حرکت کنند.

محلول آب نمک اشباع وارد بخش آند یعنی جایی که گاز کلر آزاد می‌شود، می‌گردد. از آنجایی که تنها یون‌های سدیم می‌توانند از میان غشا عبور کرده و به سمت کاتد حرکت کنند (آب نمک نمی‌تواند از غشا عبور کند)، سود به دست آمده به طور قابل توجهی دارای سدیم کلرید (نمک) کمتری می ‌باشد و در نتیجه دارای خلوص و کیفیت بالاتری نسبت به روش تولید دیافراگمی دارد. در نتیجه فرایند نمک زدایی لازم نمی‌باشد. برای شیرین کردن زیتون نیز، از این سود استفاده می شود، که زیتون سود سوز آور، مشهور، می باشد.

مختصری درباره انواع سود پرک

مختصری درباره انواع سود پرک NaOH فرمول شیمیایی ماده ای است که سدیم هیدروکسید نام دارد و برای کاربردهای متفاوت ، با حالات و ظاهر متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد که با نام سود سوزآور هم شناخته شده است.

سود سوزآور مایع

شکل ظاهری این ماده مایعی به رنگ روشن است و بویی ندارد. چگالی آن ۱۳/۲ گرم بر سانتیمتر مکعب می باشد. در آب قابل حل می باشد و در اتانول ، متانول و گلیسیرین به نسبت مساوی حل می شود.

سود سوز آور جامد یا سود پرک

NaOH با حالت فیزیکی جامد، رنگ سفید و به صورت پرک و خرده های شیشه می باشد. به دلیل پرک بودن سود پرک نامیده می شود .این ماده نیز معمولا با خلوص ۹۸ یا ۹۹ درصد به مصارف گوناگون می رسد.

سود سوزآور از نوع گرانول

گرانول با حالت فیزیکی جامد ، رنگ سفید و شبیه گلوله های کوچک برف است . و با خلوص ۹۹ درصد تولید می شود. در تولید این ماده دقت و ظرافت بیشتری نسبت سایر مواد هم خانواده آن به خرج می دهند. چون از این ماده برای مصارفی مانند داروسازی و نساجی که که نسبتا کاربردهای حساس تری هستند استفاده می شود. درحال حاضر این ماده ازکشورهای خارجی وارد ایران می شود و هنوزخط تولید آن درایران راه اندازی نشده است

سود پرک پودری

سود سوزآور پودری همانطور که از اسم آن پیدا است ، به صورت پودر با دانه های نسبتا ریزوسفید گفته می شود. آراکس شیمی مجهز به خط تولید سود پرک است و سود پرک مورد نیاز صنایع زیادی را تامین می کند .

خرید سود پرک عمده خوراکی

خرید سود پرک عمده خوراکی برای خرید سود پرک عمده خوراکی، باید به کارخانه تولید سود خوراکی مراجعه کرد. زیتون سبز و تلخ را با استفاده از این سود، شیرین می کنند، پس نوع خوراکی آن در کارخانجات مواد غذایی، کاربرد وسیعی دارد. این روش به زیتون سود سوز آور، معروف، می باشد. برای خرید، باید به صورت حضوری به دفاتر فروش سود خوراکی، مراجعه کرد، یا از طریق سایت اینترنتی سود پرک عمده خوراکی، مقدار سود مورد نیاز را خریداری کرد.